2016. január 31., vasárnap

Gluténmentes kifli - Il Pane di Anna

Gluténmentes kifli - Il Pane di Anna



Kifliket készítettem az új Il Pane di Anna lisztből, nagyon finomak lettek, egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.
A tésztát előkelesztettem, és utána formáztam, írom, hogyan készítettem:

Hozzávalók 6-8 db kiflihez (nagyobb kiflikből 6 kisebbekből 8 lesz)


Az élesztőt a cukorral a vízben felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, addig a szárazanyagot kimértem és összekevertem. Hozzáadtam az élesztős vizet és kanál segítségével kikevertem, közben pedig hozzáöntöttem az olajat is. Rugalmas, könnyen formázható ám kissé ragacsos tésztát kaptam. 
Egy konyharuhával letakartam és hagytam egy órát kelni. 


Ezután rizsliszttel gyengén leszórt szilikonos nyújtólapra borítottam és finoman átgyúrtam, majd kerek formára nyújtottam. 
A kört 8 cikkre vágtam, majd a háromszögeket kívülről befelé haladva felcsavartam. 

Lekentem olajjal és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem. 35 percet sütöttem. 



Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése