(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Tudom, a hagyományos az tojásfehérjés, sőt van aki a tésztához sem kiflit használ hanem egy édes kelt tésztát.
Na ez kiflis, és tojásmentes.
Meg gluténmentes is :) és tehéntej sincs benne.
Ha előre le van sütve a kiflink akkor sütéssel együtt 25 perc alatt kész is van.
Hozzávalók:
- 6 db gluténmentes kifli
- 1 liter Joya mandulás rizstej
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pici liga
- 1 csomag vaníliás pudingpor plusz 3 kanál cukor
Írom, hogyan készítettem:
Először is sütöttem kiflit. :D méghozzá nagyon finomat, Rozi kiflit, ez a receptje :)
Felforraltam a tej felét. A darált mákban elkevertem a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Fogtam egy tűzálló edényt, amit kikentem gyengén Liga-val, felkarikáztam a kifliket (másnapos kifli a legjobb) és szép sorban a tálba tettem.
Leöntöttem a felforralt tej egyharmadával, majd leszórtam a cukros mák felével. Megint egy sor kiflit tettem, leöntöttem, leszórtam a cukros mákkal, majd a tetejét meglocsoltam a maradék tejjel és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre.
Közben készítettem egy vaníliapudingot a szokásos módon.
A 15 perc letelte után kb. 3 percre grillre állítottam a sütőt, szépen színt kapott a teteje.
Kivettem a sütőből, leöntöttem a pudinggal és pici cukros mákot szórtam a tetejére, melegen tálaltam :)
Finom, és gyors :) jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.