2016. január 16., szombat

Mákos guba

Mákos guba 
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)




 Végtelenül egyszerű mákosguba receptet hoztam.
Tudom, a hagyományos az tojásfehérjés, sőt van aki a tésztához sem kiflit használ hanem egy édes kelt tésztát.
Na ez kiflis, és tojásmentes.
Meg gluténmentes is :) és tehéntej sincs benne.
Ha előre le van sütve a kiflink akkor sütéssel együtt 25 perc alatt kész is van. 

Hozzávalók: 

  • 6 db gluténmentes kifli
  • 1 liter Joya mandulás rizstej
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici liga
  • 1 csomag vaníliás pudingpor plusz 3 kanál cukor

Írom, hogyan készítettem:

Először is sütöttem kiflit. :D méghozzá nagyon finomat, Rozi kiflit, ez a receptje :)



Felforraltam a tej felét. A darált mákban elkevertem a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. 
Fogtam egy tűzálló edényt, amit kikentem gyengén Liga-val, felkarikáztam a kifliket (másnapos kifli a legjobb) és szép sorban a tálba tettem. 



Leöntöttem a felforralt tej egyharmadával, majd  leszórtam a cukros mák felével. Megint egy sor kiflit tettem, leöntöttem, leszórtam a cukros mákkal, majd a tetejét meglocsoltam a maradék tejjel és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre. 







Közben készítettem egy vaníliapudingot a szokásos módon. 

A 15 perc letelte után kb. 3 percre grillre állítottam a sütőt, szépen színt kapott a teteje. 




Kivettem a sütőből, leöntöttem a pudinggal és pici cukros mákot szórtam a tetejére, melegen tálaltam :) 




Finom, és gyors :) jó étvágyat! :) 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.