Az egyik kedvenc kiflimet sütöttem ma, de nem csak szimplán, hanem most kis töltelék is került bele :)
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 250 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 1 púpos ek. Farmo LP Low protein liszt
- 3 gr só
- 2 ek étolaj
- 2 ek. burgonyapehely
- 230 +10 ml víz
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- kevés cukor
A töltelékhez:
Az élesztőt a szokásos módon 230-235 ml kézmeleg vízben, a cukorral felfuttattam. Kimértem a szárazanyagot és összekevertem, beleöntöttem az élesztőt, majd a robotgépet beindítottam. Nekem kellett hozzá az a minimális plusz víz még a dagasztás során, de ezzel óvatosan, nem biztos, hogy mindig felveszi a tészta. Közben hozzáadtam az olajat is, mikor elvált az edény falától, egy edénybe tettem a tésztagombócot és kb. 40 percet letakarva a konyhapulton (napos helyen) kelesztettem.
Mikor megkelt a tésztám, egy enyhén rizslisztes nyújtólapra borítottam.Kicsit ragadós de formázható tésztát kaptam.
Kör alakúra nyújtottam, 8 részre vágtam, a szélesebbik végeken középtájon bevágtam a cikkeket és tettem rá csabai szalámit, plusz egy-egy csík medvesajtot. A szélesebbik végétől indulva szorosan feltekertem, meghajtottam, sütőpapíros tepsire tettem.
Leolajoztam, és 185 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. :)
Mikor megkelt a tésztám, egy enyhén rizslisztes nyújtólapra borítottam.Kicsit ragadós de formázható tésztát kaptam.
Kör alakúra nyújtottam, 8 részre vágtam, a szélesebbik végeken középtájon bevágtam a cikkeket és tettem rá csabai szalámit, plusz egy-egy csík medvesajtot. A szélesebbik végétől indulva szorosan feltekertem, meghajtottam, sütőpapíros tepsire tettem.
Leolajoztam, és 185 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.