Egy nagyon finom receptet hoztam, aminek az eredetijét itt: Betti blogján láttam.
Más tésztával készítettem el, volt több tippem is, hogyan fogjak hozzá, mégis inkább egy másik megoldást választottam.
A kisebbik fiam tej és tojásallergiás, neki szoktam készíteni egy kakaós sütit, ez tortaalapnak is jó, itt a blogban fent is van, nagyon jó alaprecept, és végül úgy döntöttem ezzel fogom megcsinálni, csak a lisztet cserélem le, illetve kevesebb ecet került bele, mert erősebb ecet van itthon mint a megszokott.
Mivel a Mester süteményliszt már a mákos és diós piskótánál bizonyított, ezért ezt a lisztet használtam, és nem is csalódtam. A piskóta állaga és íze mint a hagyományos kakaósé.
Na jó, nem lett olyan magas, de ennél a sütinél ez nem is szempont.
Írom, hogyan készült a tej tojás és gm változat:
- 250 gramm Mester süteményliszt
- 150 gramm cukor
- 5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
- 7-8 gr. sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 1 mk. szódabikarbóna
Ezeket összekevertem, majd hozzáadtam ezt kikeverve:
- 6 ek. olaj (sima napraforgó)
- 1,5 ek. Burg ételecet
- 250 ml víz
Az egészet simára kevertem és egy sütőpapíros tepsibe öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsült. Tűpróbával ellenőriztem.
A krém:
- 500 ml Joya mandulás rizstej
- 7 evőkanál rizsdara
- 1 vaníliás cukor
- 250 gramm LIGA
- 140 gramm porcukor
A rizstejet felforraltam és hozzáadtam a darát és a vaníliáscukrot, ebből tejbegrízt főztem. Kevergetve kihűtöttem majd hűtőbe tettem hogy jól lehűljön.
A LIGÁ-t és a porcukrot összekevertem majd hozzáadtam a grízhez és jól kikevertem.
A piskótát kettévágtam, megtöltöttem a krém felével, rátettem a másik lapot és a krém másik felét rákentem. Elsimítottam, majd megszórtam egy kevés keserű kakaóporral.
Fogyasztásig hűtőben tárolom :)
Csodásan néz ki, nagyon finom lehet. Látszik milyen könnyű!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :) igen ez most nagyon jól sikerült "mentes" tészta :)
TörlésKöszönöm szépen :) igen ez most nagyon jól sikerült "mentes" tészta :)
TörlésSzia! Megkérdezhetem, hogy hány %.s ecetet használtál a piskótához?
Törlés10%-os ecet kell bele :)
TörlésSzia, megkérdezhetem, hogy mekkora ez a tepsi? Úgy látom,nem a klasszikus"gáztepsi". nem szeretném, hogy túl vékony legyen a tésztám,mert abba rakom:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés20x25 cm a tepsi belső atmeroje
VálaszTörlésazt szeretnem megkerdezni hogy mi a LIGA?
VálaszTörlésMargarin
VálaszTörlésHúsvétra én is elkészítettem, tortaformában sütöttem. Isteni lett! Köszönöm a receptet��
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Zsuzsanna! Nagyon örülök hogy ízlett és a visszajelzesnek is. 😊😋😘
VálaszTörlésSzia Marika! Tudnàl segíteni abban, hogy esetleg ezt a sütit tortaként, ha készíteném, lappal fedve, fondanttal burkolva, elbírnà a birítàst? Eredetileg pudingos krémben gondolkoztam, csak tartok a rizstej ízétől, ovisoknak készülne a süti, szülinapra.
VálaszTörlésSzia! Biztos hogy elbirja a boritast. 😊
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésSajnos nem tudom kinyomtatni.Nincsolyan funkció, tudnátok segíteni? Egyszerűbb lenne mint másolgatni! köszönöm nagyon sok segítséget adnak a receptek!:-)
VálaszTörlésPedig nyomtatható a bejegyzés nem tudom miért nem sikerül:-)
VálaszTörlésEz egy isteni recept, köszönöm 😊
VálaszTörlésÖrülök, hogy bevált ☺😘
Törlés