A receptje megegyezik a kedvenc gm zsemlém receptjével, a változtatás csak a magkeverék, amelyben formázás után megmártottam a kis zsemléket.
Hozzávalók: 8 nagyobb db zsemléhez:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 8 gr fiber husk (útifűmaghéj liszt állagú)
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- kókuszzsír a kenéshez
- vegyes magkeverék
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 8 gombócra osztottam, majd zsemléket formáltam a gombócokból.
Ekkor megkentem vékonyan a tetejüket, majd fejjel lefelé belenyomtam a magkeverékbe.
Sütőpapíros tepsire tettem őket, és 30 fokos sütőben 1 órát kelesztettem.
Ezután a sütőt 185 fokra melegítettem fel és 35 perc alatt készre sütöttem a zsemléket.
és mag nélkül:
a budafoki élesztővel minden ok? nekem azt mondták a 2-es klinikán, hogy fennakadt valami vizsgálaton...
VálaszTörlésSofia, tudomásom szerint semmi gond nincs a Budafoki élesztővel, nagyon komoly gyártástechnológiával dolgoznak és alapos ellenőrzéssel.
VálaszTörlésSofia, tudomásom szerint semmi gond nincs a Budafoki élesztővel, nagyon komoly gyártástechnológiával dolgoznak és alapos ellenőrzéssel.
VálaszTörlésSütőben kelesztés után nekem minden összeesik miután feltekerem a hőmérsékletet. Mit rontok el?
VálaszTörlésKedves T.
VálaszTörlésHány fokon keleszted? 30-35 fok az ideális :)