A vaslábasos kenyér receptje alapján ma finom zsemléket sütöttem.
Bevágnom nem kellett, repedtek maguktól :)
Hozzávalók 9 db zsemléhez
- 300 ml kézmeleg víz
- 15 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk. cukor
- 100 ml laktózmentes joghurt meglangyosítva
- 1 tk. só
- 2 ek. burgonyapehely
- 370 gramm Nutri-free Mix Per Pane gluténmentes liszt
- 20 gramm Mester Házi kenyérliszt
- 10 gramm tápiókakeményítő
- 2 ek. olaj
- tetejére magok
- dagasztás végén kevés liszt, plusz a szóráshoz
Az élesztőt a cukorral a kézmeleg vízben felfuttattam. A joghurtot meglangyosítottam. Kimértem és összekevertem a szárazanyagot.
Ezután hozzáadtam a felfuttatott élesztős vizet valamint a langyos joghurtot. Dagasztógéppel kidagasztattam, közben apránként adagoltam az olajat is hozzá.
Kézzel pici olajjal átgömbölygettem, ha igényli (nagyon ragad) kevés lisztet szórok még és finoman átgyúrtam, majd enyhén olajos kézzel 9 db zsemlét formáztam a tésztából.
Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel, majd 50 percet kelesztés 30 fokon, még egyszer átkentem és 185 fokon 30 perc alatt készre sütöttem a zsemléket.
Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel, majd 50 percet kelesztés 30 fokon, még egyszer átkentem és 185 fokon 30 perc alatt készre sütöttem a zsemléket.
Nagyon jól néz ki, kár hogy a gép nem küldi át az illatokat ;)! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlés😊😋
VálaszTörlés😊😋
VálaszTörlésKipróbálom de jó lenne ha kis siker élményem lenne !Csak érdeklődöm hogy mennyi ideig marad puha?)
VálaszTörlés