2015. október 28., szerda

Joghurtos gluténmentes zsemle

Joghurtos gluténmentes zsemle






A vaslábasos kenyér receptje alapján ma finom zsemléket sütöttem.

Bevágnom nem kellett, repedtek maguktól :) 

Hozzávalók 9 db zsemléhez
  • 300 ml kézmeleg víz
  • 15 gramm friss Budafoki élesztő 
  • 1 kk. cukor
  • 100 ml laktózmentes joghurt meglangyosítva
  • 1 tk. só 
  • 2 ek. burgonyapehely 
  • 370 gramm Nutri-free Mix Per Pane gluténmentes liszt 
  • 20 gramm Mester Házi kenyérliszt 
  • 10 gramm tápiókakeményítő 
  • 2 ek. olaj
  • tetejére magok
  • dagasztás végén kevés liszt, plusz a szóráshoz

Az élesztőt a cukorral a kézmeleg vízben felfuttattam. A joghurtot meglangyosítottam. Kimértem és összekevertem a szárazanyagot. 

Ezután hozzáadtam a felfuttatott élesztős vizet valamint a langyos joghurtot. Dagasztógéppel kidagasztattam, közben apránként adagoltam az olajat is hozzá.

Kézzel pici olajjal átgömbölygettem, ha igényli (nagyon ragad) kevés lisztet szórok még és finoman átgyúrtam, majd enyhén olajos kézzel 9 db zsemlét formáztam a tésztából.

Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel, majd 50 percet kelesztés 30 fokon, még egyszer átkentem és 185 fokon 30 perc alatt készre sütöttem a zsemléket. 





4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, kár hogy a gép nem küldi át az illatokat ;)! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Kipróbálom de jó lenne ha kis siker élményem lenne !Csak érdeklődöm hogy mennyi ideig marad puha?)

    VálaszTörlés