Az alábbi finomságos mákos linzer receptje Anitától származik, innen.
Ő tejmentesen is csinálta :) én Rama-t használtam (figyelem, az nem tejmentes!), és reszelt citromhéjat és pici levet is tettem a tésztába.
Hozzávalók:
230 gramm Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
70 gramm Nutrifree Pasta Fresca liszt (sima kukoricaliszt is jó ha van otthon, nekem ez volt)
1 citrom reszelt héja
kevés citromlé
1 kk vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
200 gramm Rama (vagy LIGA tejmentesség esetén)
100 gramm porcukor
1 teáskanál psyllium (én a Fiber Husk nevűt használom)
1,5 ek. darált mák
A szárazanyagot alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kockákra vágott hideg vajat. Robotgképpel kevertetni kezdtem, jó sokáig dolgozott, kb. 10-12 perc kell neki mire egyneművé varázsolja ezt a tésztát. Hozzáadtam a citromlevet is, majd kézzel gombóccá gyúrtam.
Mikor elkészültek és kihűltek, házi baracklekvárral összeragasztottam a linzereket.
Nagyon finom, sokáig eláll mindenféle állagváltozás nélkül. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.