2018. január 26., péntek

Mákos linzer

Mákos linzer 

Az alábbi finomságos mákos linzer receptje Anitától származik, innen
Ő tejmentesen is csinálta :) én Rama-t használtam (figyelem, az nem tejmentes!), és reszelt citromhéjat és pici levet is tettem a tésztába. 



Hozzávalók: 

230 gramm Doves Farm önkelesztő lisztkeverék 
70 gramm Nutrifree Pasta Fresca liszt (sima kukoricaliszt is jó ha van otthon, nekem ez volt) 
1 citrom reszelt héja
kevés citromlé 
1 kk vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
200 gramm Rama (vagy LIGA tejmentesség esetén) 
100 gramm porcukor 
1 teáskanál psyllium (én a Fiber Husk nevűt használom) 
1,5 ek. darált mák 

A szárazanyagot alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kockákra vágott hideg vajat. Robotgképpel kevertetni kezdtem, jó sokáig dolgozott, kb. 10-12 perc kell neki mire egyneművé varázsolja ezt a tésztát. Hozzáadtam a citromlevet is, majd kézzel gombóccá gyúrtam. 


Fél órát pihentettem a hűtőben, majd enyhén rizslisztezett nyújtólapon kinyújtottam, kiszaggattam és 180 fokra előmelegített sütőben kisütöttem. 10-12 percet ír az eredeti  recept, nekem 15 perc kellett. Nem egyformák a sütők. 

Mikor elkészültek és kihűltek, házi baracklekvárral összeragasztottam a linzereket. 









Nagyon finom, sokáig eláll mindenféle állagváltozás nélkül. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése