Amióta gluténmentesen élek, a Mester palacsintapor volt az egyetlen amiből így mindenmentesen finom palacsintát tudtam sütni...ma palacsintára vágytam, csak egy bökkenő volt nem volt itthon ilyen porom....körülnéztem a spejzban hogy miből tudnám megcsinálni...és a választás a Schar Mix It Universal lisztre esett, gondoltam az mindenhez jó elvileg, biztosan jó lesz ehhez is. És jó is lett!! Reszelt almával dúsítottam a tésztát, isteni finom lett.
Hozzávalók 12 db palacsintához:
- 250 gramm Schar Mix It Universal gluténmentes liszt
- 2 dl Bio Bridge rizstej
- 4 dl szódavíz (apránként adagolva, kinek mennyit vesz fel a tészta)
- 2 db alma pucolva, reszelve, ebbe kevés fahéj, elkeverve, és citromhéj belereszelve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 teáskanál étolaj
A szokásos módon palacsintatésztát keverek. A folyadék mennyiségét apránként adom a tésztához és habverővel keverem ki. Egy tapadásmentes serpenyőben kisütöm. A serpenyőbe csak minimális olajat teszek, kicsit ragadós a tészta, de óvatosan alányúlva simán meg lehet fordítani.
Amint elkészültek, a serpenyőben mandulát pirítok ezzel díszítem a palacsintákat. Nem töltöttem semmivel, önmagában is nagyon finom, laktató desszert :-) Kevés lekvárt lehet mellé kanalazni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.