2014. május 6., kedd

Epres crumble – tej tojás és gluténmentesen

Epres crumble – tej tojás és gluténmentesen

Az alábbi receptet itt találtam:egy kedves ismerősöm blogján.

Nagyon könnyű elkészíteni, és nem sok hozzávaló szükséges hozzá….és iszonyú finom.
Kevesebb vajat adtam hozzá, mert növényit használok és abból nem kell akkora mennyiség.





Hozzávalók:
  • ·        30 dkg eper
  • ·        2 kanál cukor

A tésztához:
  • ·        7 dkg Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
  • ·        3 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • ·        2 evőkanál cukor (csapott)
  • ·        fél cs. vaníliáscukor
  • ·        1 citrom lereszelt héja
  • ·        5 dkg hideg növényi vaj (nálam Biopont biomargarin) és a tetejére mandulaforgács




A  megmosott epreket a tál aljára helyezzük egyenletesen hogy mindenhová jusson, rászórjuk a cukrot.
A lisztet a cukorral elkeverjük, a citromhéjat is belekeverjük, majd a kockákra vágott növényi vajat gyorsan elmorzsoljuk benne.

Rátesszük a gyümölcsre és 180 fokos sütőben addig sütjük míg pirosodik a teteje, középidőben megszórjuk mandulaforgáccsal. Nálam ez most 30 perc volt, de az én sütőm kissé lusta. 





Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.