Epres crumble – tej tojás és gluténmentesen
Az alábbi receptet itt találtam:egy kedves ismerősöm blogján.
Nagyon könnyű elkészíteni, és nem sok hozzávaló szükséges
hozzá….és iszonyú finom.
Kevesebb vajat adtam hozzá, mert növényit használok és abból nem kell akkora mennyiség.
Kevesebb vajat adtam hozzá, mert növényit használok és abból nem kell akkora mennyiség.
Hozzávalók:
- · 30 dkg eper
- · 2 kanál cukor
A tésztához:
- · 7 dkg Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- · 3 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
- · 2 evőkanál cukor (csapott)
- · fél cs. vaníliáscukor
- · 1 citrom lereszelt héja
- · 5 dkg hideg növényi vaj (nálam Biopont biomargarin) és a tetejére mandulaforgács
A megmosott
epreket a tál aljára helyezzük egyenletesen hogy mindenhová jusson, rászórjuk a
cukrot.
A lisztet a cukorral elkeverjük, a citromhéjat is
belekeverjük, majd a kockákra vágott növényi vajat gyorsan elmorzsoljuk benne.
Rátesszük a gyümölcsre és 180 fokos sütőben addig sütjük
míg pirosodik a teteje, középidőben megszórjuk mandulaforgáccsal. Nálam ez most 30 perc volt, de az én sütőm kissé lusta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.