Sonkás kifli – tej tojás és gluténmentesen
Nekiveselkedtem a
kiflinek, a recept a jól bevált NF-Farmo LP kombó, most olyan arányokkal,
amennyi volt itthon, a Farmo pont elfogyott, 80 grammnyi volt a zacskóban…kis
puffasztott amaránttal dúsítva, és máshogy is kelesztettem.
Hozzávalók 8 db kiflihez:
·
170 gramm NF Mix Per Pane kenyérliszt
·
80 gramm Farmo LP Low Protein liszt
·
1 evőkanál burgonyapehely
· 12 gramm friss budafoki élesztő
·
3 gramm só
·
kis cukor (minimális)
·
2 csapott tk. puffasztott amaránt
·
225 ml kézmeleg - langyos víz (kicsit többet tettem bele)
·
1 tk. citromlé
·
2 ek. kukoricaolaj
Töltéshez:
·
sonka (nem zsíros)
·
paradicsomszósz
·
Violife szelet sajt (egy szelet elég, vékony csíkokra vágtam)
·
a tetejükre rizsliszt, olaj és dekorsó
A szokásos módon Mrs.
Bosch segítségével tésztát dagasztatok, kicsit lágyabb a tészta a több víztől,
de nem kell megijedni, rizslisztes kézzel megformázom mikor már nagyjából
egynemű, és letakarva egy órát kelesztem a keverőtálban meleg helyen. Mikor
megkelt, rizslisztezett deszkán kör alakúra nyújtom (a nyújtót is lisztezem) és
nyolc egyenlő részre vágom. Vékonyan lekenem paradicsompürével, arra teszem a
sonkát, rá a sajtot és a háromszöget óvatosan feltekerem (olajos kézzel de csak
kicsit legyen olajos a kezünk). A képen még nyújtás előtt a megkelt tészta, a formája azért ilyen mert a tálból így borítottam ki :-).
A kifliket sütőpapíros
tepsibe teszem, lekenem, kis rizsliszttel leszórom, és negyed órát hagyom még
kelni, majd 190 fokos gőzös sütőben készre sütöm. Mikor majdnem kész leszórom
maggal és dekorsóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.