Ezt a csavartat egy kedves ismerősöm BAB blogján láttam, itt: http://www.dobosbea.blogspot.hu/2013/02/sonkas-csavar.html az eredeti búzás verzió pedig itt található, ha vki úgy szeretné elkészíteni: http://tucsokbogar.blogspot.hu/2013/01/rozmaringos-sonkas-csavar.html
A recept viszont nem ugyanaz nálam, hanem az alábbi:
Hozzávalók:
- 180 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 70 gramm Farmo LP Low Proteine liszt
- 220 ml langyos víz
- 1,5 dkg Budafoki porélesztő
- 1 kanál burgonyapehely
- 1 csipet szárított bazsalikom
- kevés cukor
- 3 gramm só
- 1 tk. citromlé
- 2 ek. olaj
- egy csomag feketeerdei füstölt sonka (LIDL-ben kaphatót használtam)
A szokásos módon elkészítem a tésztát, majd ( szokásommal ellentétben) letakarom és állni hagyom egy órát szobahőmérsékleten.
Egy óra elteltével 10 gombócra szedem és 15 cm-es rudakat sodrok belőlük. Áttekerem a sonkával, és megcsavarom a tésztát. Lekenem olajjal kicsit megszórom rizsliszttel és előmelegített (195 fok) gőzös sütőbe tolom (a sütő aljába vizet öntök), 25-30 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.