Lecsó
Itt a nyár….és én újabban futok. Tegnap reggel is így
tettem….elindultam, jöttek az illatok, az akác, a rózsa…majd megcsapott az
egyik házból kiszivárgó, épp készülőben lévő lecsó illata…na ott volt végem…de
ez nem volt elég, ahogy futottam tovább megint…máshol is lecsó készült…tegnap
egész nap ezután ácsingóztam…eddig bírtam…a ma reggeli futásom után irány a piac…bevásároltam
és megcsináltam. A kedvencem amúgyis, nyaranta, hetente biztosan főzök.
Lehet sült hús mellé, lehet magában, lehet főtt rizzsel
tálalni, lehet tojásosan, lehet cukkinivel, padlizsánnal, gombával, szóval csak
a fantáziánk szab határt. Én most a legegyszerűbb, alaplecsót készítettem,
nekem már ez elég volt a boldogsághoz J
Hozzávalók:
- · 2 szelet húsos házi szalonna (ha nincs bacon is jó)
- · 2 nagy fej hagyma
- · 8 db nagy édes paprika
- · 6 db közepes érett lédús paradicsom
- · só
A vöröshagymákat megtisztítottam, és apróra vágtam, a
paradicsomot paprikát megmostam, és kockára vágtam őket (és kicsumáztam). A
szalonnát felkockáztam és a zsírján kisütöttem, a sült szalonnát kiszedtem és
félretettem. A hagymát üvegesre pároltam a zsíron, majd hozzáadtam a paprikát,
és kislángon lefedve félpuhára pároltam. Ezután beletettem a paradicsomot is,
megsóztam átkevertem, felforraltam és kislángon lefedve addig főztem, míg
elfőtte a levét, kb. 20 percig kell főnie. Sem vizet, sem pirospaprikát nem
adok hozzá. És ennyi, kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.