Férjem ma hazajött egy nagy tállal, benne rengeteg meggy. A ma délutáni program adott (meggymagozás) és eltevés. De hogy ne mind a fagyasztóba menjen, készült a fiúknak egy kevert meggyes süti.
A tészta alapja a kókuszkocka tésztája volt, de nem volt itthon tönkölylisztem (valójában örültem, hogy búzaliszt akadt mert már nemigen veszek) így finom búzaliszttel csináltam..... de adtam hozzá némi kakaóport is.
Hozzávalók:
- 33 dkg finomliszt
 - csipet só
 - 2 evőkanál méz
 - 18 dkg cukor
 - 1 teáskanál étkezési keményítő
 - 8 dkg laktózmentes vaj
 - 3 dl laktózmentes tej
 - 1 csomag sütőpor
 
ezen kívül: 1 kanál kakaópor, kimagozott, lecsöpögtetett meggy, és darált mandula
A tejet, a vajat és a mézet együtt langyosra melegítem, félreteszem. A szárazanyagokat összekeverem és apránként a nedves hozzávalókhoz keverem, robotgéppel, mert az szép egyenletesen elkeveri. Sütőpapíros tepsibe (25x30 cm max.) teszem a tészta kétharmadát, a maradékhoz hozzáadom a kakaót, kikeverem és megy a sárga massza tetejére. Villával széthúzkodom. A meggyeket beleforgatom a darált mandulába és belenyomkodom a tésztába. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm.




Kedves Marlena! Működhet ez a recept növényi tejjel is?
VálaszTörlés