Gluténmentes kenyér Bettitől
Ezt a kenyeret Betti blogján találtam, és kipróbáltam. Fantasztikus.
Az állaga, és az íze is tökéletes.
- 250 gramm gluténmentes liszt, ebből
- 50 gramm Schar Mix It
- 50 gramm Farmo LP Low Protein
- 150 gramm Nutri Free Mix Per Pane
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 tk só
- 2. ek. kukoricaolaj
- 250 ml meleg víz
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
A szárazanyagokat elkevertem, az élesztőt a cukorral a melegvízben felfuttattam. Hozzáöntöttem a szárazanyaghoz, majd robotgéppel dagasztattam. Menet közben hozzáadtam az olajat is.
Kikentem egy formát, kicsit kiliszteztem, beletettem a tésztát, a tetejét elsimítottam olajos kanállal, majd meleg helyen duplájára kelesztettem (letakarva).
Ezután 190 fokra kapcsoltam a sütőt, leolajoztam a kenyeret és 35 perc alatt készresütöttem.
itt pedig jénaiban sütve:
kenyér
VálaszTörlés