Nagyon megkívántam a pizzát, a fiúk is kértek... egy egészet én nemigen tudok megenni, így minipizzákat formáztam, és két legyet egy csapásra, gluténmentes lisztből a családnak is.
Annyira ízlett a fiúknak, hogy mostmár nem is igen fogok búzás pizzát sütni. Mindent megettek. :)
Ebből a tésztából készítettem csak dupláztam az adagot, úgy 7 db minipizza jön ki a tésztából plusz még grissinik, vagy kb. 10-12 db minipizza összesen.
Hozzávalók:
- 450 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 70 gramm Farmo LP Low Protein liszt
- 460 ml víz
- 4 evőkanál kukoricaolaj
- 4 evőkanál burgonyapehely
- 6 gramm só
- egy csapot tk. cukor
- 25 gramm friss Budafoki élesztő
- Alnatura bio paradicsompüré
- reszelt sajt és Violife
- apróra vágott sonka
- kukorica
- vagy: kolbász, hagyma, paprika, szalonna ki mit szeret :)
A tésztából 10-12 gombócot lecsípek, és szétlapítom sütőpapírra helyezem.
Egy nagy gáztepsibe egyszerre öt fér be. Duplájára kelesztem így letakarva a tésztát. Ezután lekenem a paradicsommal, ráteszem a többi feltétet és 185 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.