A mai recept apropóját a Valentin-nap adta, az eredeti formázás, és a fahéjas tölteléket itt: Aranytepsi blogján találtam, és a kelt tészta receptemből elkészítettem :)
Hozzávalók a tésztához: (15 db-hoz)
- 300 gramm gluténmentes liszt
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 1,5 evőkanál cukor
- 230 ml folyadék (ebből nálam 130 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
- 2-3 evőkanál olaj
- fél csomag vaníliáscukor
- 1 teáskanál vanília kivonat (ha nincs, elhagyható, vagy aroma is használható)
- 1 citrom reszelt héja
A fahéjas töltelékhez:
- 4 evőkanál cukor
- 2 ek. fahéj
- 1 tk vaníliakivonat
- 2-3 kanál olaj
Elkészítése:
A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. Mrs. Bosch elkezdett dagasztani, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem. Addigra duplájára is kelt.
Ezután rizslisztes lapon kinyújtottam, lekentem olajjal, leszórtam a töltelékkel és a két végét felcsavartam, a közepéig. Másfél cm vastagra vágtam a tekercseket és az aljukat megformáztam, hogy szív alakú legyen.
175 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre, majd kihúztam és lekentem tej+növényi margarin keverékével és még 20 percre visszatoltam a sütőbe a fahéjas szíveket.
Jó étvágyat! :)
Ezután rizslisztes lapon kinyújtottam, lekentem olajjal, leszórtam a töltelékkel és a két végét felcsavartam, a közepéig. Másfél cm vastagra vágtam a tekercseket és az aljukat megformáztam, hogy szív alakú legyen.
175 fokra előmelegített sütőbe tettem 15 percre, majd kihúztam és lekentem tej+növényi margarin keverékével és még 20 percre visszatoltam a sütőbe a fahéjas szíveket.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.