Mákos kifli tej tojás és gluténmentesen
Az alábbi kifli a bejgli tésztájából készült, valami finom mákosra vágyott a család.
Bemásolom a tészta receptjét:
Hozzávalók a tésztához:
- 300 gramm gluténmentes liszt
- 14 gr friss Budafoki élesztő
- 1,5 evőkanál cukor
- 260 ml kézmeleg folyadék (ebből nálam 160 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej)
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag vaníliáscukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 150 gramm gluténmentes darált mák
- 90 gramm porcukor
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 1 vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A tejet felforraltam és hozzáadtam a porcukorral, van.cukorral, citromhéjjal elkevert mákot, kevertem rajta párat majd félretettem és hagytam kihűlni.
A tészta elkészítése:
A rizstejet és a 100 ml vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. Mrs. Bosch elkezdett dagasztani, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Figyeltem az állagát és a meglévő 40 ml vizet lassan adagoltam hozzá. Nekem felvette az összeset a tészta. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Pici lisztet még beledolgoztam a dagasztás végén. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem. Addigra duplájára is kelt.
Szilikonos nyújtólapon (enyhén alálisztezve) kör alakban kinyújtottam és cikkekre vágtam, majd ráhelyeztem a tölteléket, elegyengettem a tésztán és feltekertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.