Szeretjük a gombát.
Rántva, töltve, levesnek és pörköltnek készítve is.
Régen mindig tejföllel sűrítettem be, de mióta diétázom, azt elfelejthettem.
Most végre én is ugyanúgy ettem mint a diéta előtt. :) és nem tejföllel, hanem az Alpro rizstejszínével.
Barilla gluténmentes tésztát főztem ki hozzá, és abszolút siker volt a család körében, mindenkinek ízlett.
Hozzávalók:
- 500 gramm pucolt, tisztított és apróra vágott csiperke gomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 teáskanál zöldpetrezselyem
- só
- kevés őrölt bors
- 1 kk ételízesítő (én Szárikát használok)
- 1 púpos teáskanál pirospaprika
- 1 dl Alpro Rice Cuisine
- kevés aszkorbinsav
- gluténmentes csavart vagy penne tészta (én most Barillát használtam)
A gombát megpucoltam, megmostam, majd kis szeletekre vágtam.
A vöröshagymát hámoztam megmostam, és apróra vágtam.
Étolajon a hagymát megdinszteltem, rádobtam a gombát, átkevertem és fedő alatt hagytam párolódni. Pár perc alatt kb. a felére esik össze, a gomba.
Vizet ekkor nem tettem még alá, mert sok levet enged, ebben hagytam főni pár percet.
Ezután hozzáadtam a pirospaprikát, a fűszereket, beízesítettem majd fedő alatt puhára főztem. Időnként öntöttem alá kevés vizet, de mindig csak nagyon keveset.
Közben kifőztem a tésztát, leszűrtem és félretettem.
A rizstejszínbe egy csipetnyi aszkorbinsavat kevertem.
Mikor a gomba megfőtt, már a levét elfőtte és rendes szaft volt alatta, felöntöttem a rizstejszínnel, beforraltam és 1-2 percet még főztem, majd a kifőtt tésztával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.