Ebből a receptből készítettem, csak dupla adagban és 20 ml vízzel kevesebb ment bele.
Betti receptje alapján: http://malenakonyhaja.blogspot.hu/2015/02/glutenmentes-kenyer-bettitol.html?m=1
- 250 gramm gm liszt, ebből:
- 50 gramm Schar Mix It
- 50 gramm Farmo LP Low Protein
- 150 gramm NF Mix Per Pane
- 1 ek .burgonyapehely
- 1 mk. cukor
- 1 tk só
- 2 ek. olaj
- 250 ml meleg víz
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
A tésztát a szokásos módon kidagasztattam a géppel. Kis szilikonformákba sütőpapírt tettem, 12 részre osztottam a tésztát, megformáztam olajos kézzel egyenként.
A kis szilikonkapszlikba helyeztem a zsemléket és a konyhában a gázon letakarva kelesztettem.
Mikor duplájára keltek, lekentem olajjal és 185 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.