Az alábbi kelt süti receptjét itt, AranyTepsi blogján találtam. :)
A tésztáját nem vettem át, hanem a jól bevált saját mentes tésztámat gyúrtam be, és töltöttem meg a blogon leírt töltelékkel.
Hozzávalók a tésztához:
- 300 gramm gluténmentes liszt
- 14 gr friss Budafoki élesztő
- 1,5 evőkanál cukor
- 260 ml folyadék (ebből nálam 160 ml víz és 100 ml Joya mandulás rizstej
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag vaníliáscukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- A töltelékhez 3 db almát megpucoltam, lereszeltem, és lepároltam. Darált diót elkevertem kevés porcukorral és ezt mind félretettem.
- szükség lesz még 1 ek fahéj és 2 ek cukor keverékére
A tészta elkészítése:
A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. A dagasztógép elkezdett dagasztani, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem. Addigra duplájára is kelt.
Rizsliszttel leszórt nyújtólapon téglalap alakúra kinyújtottam és a felére rásimítottam az almát, leszórtam a dióval, ráhajtottam a tészta másik felét és kb. 2 cm-es csíkokat vágtam. Megcsavartam, sütőpapíros tepsibe helyeztem őket, majd vékonyan lekentem olajjal, és fahéjas cukorral leszórtam.
175 fokra előmelegített sütőbe tettem és 30 perc alatt készre sütöttem.
175 fokra előmelegített sütőbe tettem és 30 perc alatt készre sütöttem.
Csodaszép lett Marika. Kedves egészségetekre :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :) Nagyon szuper a blogod, és gyönyörűek amiket készítesz :)
VálaszTörlés