A címben sajtosat írtam, mert az eredeti recept szerint sajttal töltik, én Violife sajtpótlót használtam, és így is nagyon finom lett.
A receptet Bettitől kaptam, itt olvashatjátok az eredetit.
A jól bevált zsemle-kenyér receptet használtam (dupla adagot készítettem mert sima zsemléket is sütöttem)
Hozzávalók:
- 250 gramm gluténmentes lisztkeverék, ebből:
- 150 gramm Nutri-free Mix Per Pane
- 50 gramm Schar Mix It
- 50 gramm Farmo LP Low Protein
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 tk só
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- mokkáskanál cukor
- 250 ml meleg víz
- 2 ek. olaj
A töltelékhez:
Az élesztőt felfuttattam a cukros, kézmeleg vízben, kikevertem a szárazanyagokat, majd hozzáadtam az élesztős vizet. A robotgépet beindítottam és ahogyan dagasztotta adagoltam hozzá az olajat.
Ezután egy muffinsütőbe kis sütőpapírdarabokat vágtam, majd olajos kanállal kis adag tésztát tettem a mélyedésekbe. Arra egy kis darab sonkát és Violife-ot, megint tésztát majd füstölt sonkát és Violife-ot, majd ezután befedtem a tésztával.
6 db-ot készítettem így, a többi mélyedésbe sima zsemletészta került.
Ezután 30 fokra előmelegített sütőbe tettem és duplájára kelesztettem (1 óra alatt).
Lekentem olajjal, és 185 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.