2015. március 18., szerda

Karfiolleves - tej és gluténmentes

Karfiolleves - tej és gluténmente

A karfiol nagy kedvenc nálunk, a belőle készült leves is.
Sokan, sokféle módon készítik, én így főzöm, az alábbi recept szerint.



Hozzávalók:


  • 1 jó nagy fej karfiol (súlyt nem tudok írni)
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • zöldpetrezselyem
  • 2 nagyobb krumpli
  • pirospaprika
  • só 
  • Szárika ételízesítő 
  • étolaj
  • 1 csapott ek. rizsliszt
  • 1-2 dl Alpro Rice Cuisine rizstejszín 

A karfiolról levágom  a zöldet, rózsákra szedem és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom, majd összevágom pici darabokra. 


Egy nagyobb fazékban az étolajon a rizsliszttel vékony rántást készítek, amit rögtön felengedek vízzel, elkavarom és beleteszem az összes zöldséget egyszerre. Sózom, beleteszem az ételízesítőt is, felforralom majd fedő alatt puhára főzöm. 
Ezután hozzáadom a rizstejszínt amivel beforralom és még pár percet főzöm. 



Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése