A karfiol nagy kedvenc nálunk, a belőle készült leves is.
Sokan, sokféle módon készítik, én így főzöm, az alábbi recept szerint.
Hozzávalók:
- 1 jó nagy fej karfiol (súlyt nem tudok írni)
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- zöldpetrezselyem
- 2 nagyobb krumpli
- pirospaprika
- só
- Szárika ételízesítő
- étolaj
- 1 csapott ek. rizsliszt
- 1-2 dl Alpro Rice Cuisine rizstejszín
A karfiolról levágom a zöldet, rózsákra szedem és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom, majd összevágom pici darabokra.
Egy nagyobb fazékban az étolajon a rizsliszttel vékony rántást készítek, amit rögtön felengedek vízzel, elkavarom és beleteszem az összes zöldséget egyszerre. Sózom, beleteszem az ételízesítőt is, felforralom majd fedő alatt puhára főzöm.
Ezután hozzáadom a rizstejszínt amivel beforralom és még pár percet főzöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.