Barna-magvas gluténmentes zsemle
A barna magvas kenyér receptjéből született a tegnapi napon zsemle is, picit kevesebb vízzel :)
Nem volt időm, csak ma megírni a bejegyzést :) nagyon finom puha zsemléket kaptam.
Hozzávalók:
- 200 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 60 gramm Schar Brot Mix Dunkel (mix per pane rustico)
- 3 evőkanál cirokliszt
- 25 gramm Farmo LP Low Protein liszt
- 1 csapott evőkanál burgonyapehely
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- mokkáskanálnyi cukor
- 315 ml víz (én ennyit tettem de kikészítettem még egy keveset végül nem kellett hozzáadnom, de ez is változó sztem, van mikor elvileg ugyanannyi liszt több vizet felvesz)
- 2 kanál étolaj
- 1 nagyobb marék napraforgómag
- 1 marék lenmag
- kenyérfűszer ( el is maradhat ha nincs otthon, nem létszükséglet de jó ízt ad ez is)
- 1 tk só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.