Hozzávalók a tésztához:
- 300 gramm gluténmentes liszt
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 220 ml folyadék, ebből nálam 100 ml víz és 120 ml Joya mandulás rizstej
- 2 evőkanál olaj
- 1 tk vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés vaníliakivonat
- 25 ml Alpro kókusztejszín
- A tetejére olaj
Az élesztőt a kézmeleg vizes-tejes keverékben felfuttattam.
Kimértem a szárazanyagokat, elkevertem, majd hozzáöntöttem az élesztőt.
Robotgéppel dagasztatni kezdtem, apránként hozzáadtam az olajat.
Mikor nagyjából összeállt a tészta, kézzel átdagasztottam majd letakartam a gombócot és langyos helyen 50 percet kelesztettem.
Ezután négy részre vágtam, gombócokat formáltam és egyenként hosszú rudakra sodortam őket.
Egymás mellé helyeztem a végét összecsíptem, majd a Kifőztük videoja alapján összefontam a kalácsot.
Sütőpapíros formába helyeztem, és hagytam még kb. 10-15 percet pihenni.
A tetejét lekentem olajos ecsettel és 180 fokos sütőbe tettem. 40 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.