Régóta szemeztem a pékségekben ezzel a sütivel, és végre megérkezett a megrendelt rácsozó, így ma kipróbáltam.
A tészta eredetileg leveles, legalábbis amiket én láttam, de ez a jól bevált kelt tésztámból készült el.
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 250 gramm (plusz 1 kanál a dagasztás végén) Nutri-Free Mix Per Pane gluténmentes liszt
- 50 gramm Nutri-Free Mix per Pasta Fresca gluténmentes liszt
- 220 ml kézmeleg folyadék (100 ml víz, 120 ml Joya mandulás rizstej)
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- 2 kanál cukor
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- citromhéj reszelve
- 2 evőkanál olvasztott LIGA margarin
A töltelékhez:
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 3 kanál cukor
- 3,5 dl Joya mandulás rizstej
- 6 db felezett őszibarack (befőtt)
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a meleg folyadékban felfuttattam. Amíg az élesztő dolgozott, kimértem a szárazanyagokat, elkevertem, beleöntöttem az élesztős folyadékot, és a robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadtam az olvasztott margarint, majd tovább dagasztotta a gép. Mikor nagyjából készen volt, hozzáadtam még az egy kanál lisztet (apránként, nem biztos hogy kell bele mind, érzésre megy:) ) és kézzel gombócot formáltam. 40 percet letakarva kelesztettem.
A begyúrt tészta kelesztésre várva:
Közben megfőztem a pudingot és félretettem. A barackot kivettem az üvegből és egy szűrőben hagytam lecsepegni.
Miután megkelt, rizsliszttel enyhén leszórt nyújtólapra borítottam.
Téglalap formájúra nyújtottam, és hosszú, kb. 8 cm széles csíkokat vágtam. A széleket levágtam, újragyúrtam és nyújtottam. Összesen 6 db téglalapot kaptam.
A rácsozót rizsliszten átgörgettem, majd a közepéig behúztam a tésztán, a rácsozott részt széthúztam.
Ezután a másik felére helyeztem a pudingot, rá a barackot, ezután ráhajtottam a rácsozott tésztát. Szépen elrendeztem és ment a sütőpapíros tepsire.
Ott középen a gombóc csak pudingos, már nem jutott barack :)
Miután mindet elkészítettem, lekentem enyhén olajjal és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Porcukorral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.