- 250 gramm gluténmentes lisztkeverék,
- 170 gramm Nutri-free Mix Per Pane
- 50 gramm Schar Mix It
- 30 gramm Farmo LP Low Protein
- 1 púpos evőkanál cirokliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 tk só
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- mokkáskanál cukor
- 250 ml meleg víz
- 2 ek. olaj
- lenmag
Az élesztőt a meleg vízben kevés cukorral felfuttattam. A szárazanyagokat összekevertem. A felfutott élesztős vizet hozzáadtam, és gyorsan beindítottam a robotgépet. Közben hozzáadagoltam a 2 kanál olajat is. Amikor elkészült, a masszát egy sütőpapíros lapos de kicsi sütőtálba kanalaztam, elsimítottam és bevágtam a tetejét és megszórtam lenmaggal.
A napos konyhaablakban megkelesztettem, 40 perc alatt.
Ezután vékonyan lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel és 185 fokon 40 percet, míg szép piros lett, addig sütöttem.
Szia. Farmo lisztem nincs itthon, de a másik kettő igen. Szerintem megpróbálhatom, ha kiváltom a többi liszttel?
VálaszTörlés