- 250 gramm gluténmentes lisztkeverék,
- 170 gramm Nutri-free Mix Per Pane
- 50 gramm Schar Mix It
- 30 gramm Farmo LP Low Protein
- 1 púpos evőkanál cirokliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 tk só
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- mokkáskanál cukor
- 250 ml meleg víz
- 2 ek. olaj
- lenmag
Az élesztőt a meleg vízben kevés cukorral felfuttattam. A szárazanyagokat összekevertem. A felfutott élesztős vizet hozzáadtam, és gyorsan beindítottam a robotgépet. Közben hozzáadagoltam a 2 kanál olajat is. Amikor elkészült, a masszát egy sütőpapíros lapos de kicsi sütőtálba kanalaztam, elsimítottam és bevágtam a tetejét és megszórtam lenmaggal.
A napos konyhaablakban megkelesztettem, 40 perc alatt.
Ezután vékonyan lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel és 185 fokon 40 percet, míg szép piros lett, addig sütöttem.
.jpg)
.jpg)



Szia. Farmo lisztem nincs itthon, de a másik kettő igen. Szerintem megpróbálhatom, ha kiváltom a többi liszttel?
VálaszTörlés