2015. április 17., péntek

Gluténmentes Farmo-Nutri-Schar kenyér cirokliszttel

Gluténmentes Farmo-Nutri-Schar kenyér cirokliszttel

  • 250 gramm gluténmentes lisztkeverék, 
ebből:
  • 170 gramm Nutri-free Mix Per Pane
  • 50 gramm Schar Mix It
  • 30 gramm Farmo LP Low Protein
  • 1 púpos evőkanál cirokliszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 tk só
  • 13 gramm friss Budafoki élesztő
  • mokkáskanál cukor 
  • 250 ml meleg víz
  • 2 ek. olaj 
  • lenmag
Az élesztőt a meleg vízben kevés cukorral felfuttattam. A szárazanyagokat összekevertem. A felfutott élesztős vizet hozzáadtam, és gyorsan beindítottam a robotgépet. Közben hozzáadagoltam a 2 kanál olajat is. Amikor elkészült, a masszát egy sütőpapíros lapos de kicsi sütőtálba kanalaztam, elsimítottam és bevágtam a tetejét és megszórtam lenmaggal. 

A napos konyhaablakban megkelesztettem, 40 perc alatt.



Ezután vékonyan lekentem olajjal, leszórtam rizsliszttel és 185 fokon 40 percet, míg szép piros lett, addig sütöttem.






1 megjegyzés:

  1. Szia. Farmo lisztem nincs itthon, de a másik kettő igen. Szerintem megpróbálhatom, ha kiváltom a többi liszttel?

    VálaszTörlés