Almás batyuk és mini kígyórétes glutén tej és tojásmentesen
Annyira ízlett az almáspite a múlt héten, hogy abból a tésztából és szintén almából (mert még mindig rengeteg van itthon) készült a mai süti is. Picit több vizet adtam hozzá, de nem rontotta el, finom puha tészta és nagyon jó vele dolgozni, jól nyújtható :) és gyönyörűen megkelt :) öröm vele dolgozni.
Hozzávalók:
6 db batyuhoz és 2 db miniréteshez
- 250 gramm (plusz 2 kanál a dagasztás végén) Nutri-Free Mix Per Pane liszt
- 50 gramm Nutri-Free Mix per Pasta Fresca
- 220 ml kézmeleg folyadék (100 ml víz, 120 ml Joya mandulás rizstej)
- 13 gramm friss Budafoki élesztő
- 2 kanál cukor
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- citromhéj reszelve
- 2 evőkanál olvasztott LIGA margarin
A töltelékhez:
- 6 db közepes méretű alma, megmosva, pucolva, reszelve és kinyomkodva
- 3 kanál cukor
- őrölt fahéj
- darált dió kevés porcukorral elkeverve
Először elkészítettem a tölteléket. Az almákat mostam, pucoltam, reszeltem és kinyomkodtam, lecukroztam, fahéjjal megszórtam, elkevertem és félretettem.
A tésztához az élesztőt a meleg folyadékban felfuttattam. Amíg az élesztő dolgozott, kimértem a szárazanyagokat, elkevertem, beleöntöttem az élesztős folyadékot, és a robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadtam az olvasztott margarint, majd tovább dagasztotta a gép. Mikor nagyjából készen volt, hozzáadtam még a két kanál lisztet és kézzel gombócot formáltam. 40 percet letakarva kelesztettem.
Utána a tésztából két zsemle nagyságú részt levettem, kinyújtottam hosszúkásra, leszórtam dióval, rátettem az almát, a tészta széleit bevágtam majd felhajtottam, utána a tepsibe tettem őket.
A batyukhoz kockáztam a tésztát, kb. 10x10 cm-es kockákat vágtam, leszórtam dióval, rátettem az almát és behajtottam.
Ezután sütőpapíros tepsibe tettem őket, lekentem olajjal és 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Miután kihűlt porcukorral megszórtam :)
A tésztához az élesztőt a meleg folyadékban felfuttattam. Amíg az élesztő dolgozott, kimértem a szárazanyagokat, elkevertem, beleöntöttem az élesztős folyadékot, és a robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadtam az olvasztott margarint, majd tovább dagasztotta a gép. Mikor nagyjából készen volt, hozzáadtam még a két kanál lisztet és kézzel gombócot formáltam. 40 percet letakarva kelesztettem.
Utána a tésztából két zsemle nagyságú részt levettem, kinyújtottam hosszúkásra, leszórtam dióval, rátettem az almát, a tészta széleit bevágtam majd felhajtottam, utána a tepsibe tettem őket.
A batyukhoz kockáztam a tésztát, kb. 10x10 cm-es kockákat vágtam, leszórtam dióval, rátettem az almát és behajtottam.
Ezután sütőpapíros tepsibe tettem őket, lekentem olajjal és 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Miután kihűlt porcukorral megszórtam :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.