Hozzávalók 8 kiflihez:
- 250 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 1 púpos ek. Farmo LP Low protein liszt
- 3 gr só
- 2 ek étolaj
- 2 ek. burgonyapehely
- 230 +10 ml víz
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- kevés cukor
Az élesztőt a szokásos módon 230 ml kézmeleg vízben, a cukorral felfuttattam. Kimértem a szárazanyagot és összekevertem, beleöntöttem az élesztőt, majd a robotgépet beindítottam. Nekem kellett hozzá 10 ml víz még a dagasztás során, de ezzel óvatosan nem biztos, hogy mindig felveszi a tészta. Közben hozzáadtam az olajat is, mikor elvált az edény falától, enyhén rizslisztes nyújtólapra borítottam.Kicsit ragadós de formázható tésztát kaptam.
Kör alakúra nyújtottam, 8 részre vágtam, nagyon vékonyan leolajoztam, és a szélesebbik végétől szorosan feltekertem, meghajtottam, sütőpapíros tepsire tettem.
1 órát kelesztjük 30 fokos sütőben, vagy ha meleg van, nyári idő, akkor a konyhában letakarva.
egy kép, arról, mennyire jó tészta, nyújtáskor is már hólyagosodik:
A kifli formázása:
Szuper! Ezentúl csak ezt! Annyit változtattam, hogy nem volt otthon burgonyapelyhem, az kimaradt, az 1 ek liszt schar mix it lett. Könnyen kezelhető, bőven ad kiflit, lett a leeső tésztából 1 zsemle is😊 Szuper! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy bevalt a recept 😊😋
VálaszTörlésNagyon örülök hogy bevalt a recept 😊😋
VálaszTörlés