- 10 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 5 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
- 4 dkg porcukor
- csipetnyi Lucullus mézesfűszer (nem kell sok bele, épp csak érezni az ízén úgy a jó)
- 6 dkg Vitador margarin
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. négy kanál vízben elkeverve), ennek a felét adtam hozzá
- 1/2 mk. sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 70 gramm gluténmentes darált mák
- 45 gramm porcukor
- 50 ml Joya mandulás rizstej
- reszelt citromhéj
- kevés baracklekvár
A tejet felforraltam és hozzáadtam a porcukorral, van.cukorral, citromhéjjal elkevert mákot, kevertem rajta párat majd félretettem és hagytam kihűlni.
A lisztet a mandulával, a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliáscukorral és a sütőporral alaposan elkevertem, hozzáadtam a kockára vágott zsiradékot, robotgéppel elkezdtem dagasztatni, majd hozzáadtam a tojáspótlót is. Mikor szép egynemű tésztát kaptam, leállítottam Mrs. Bosch-t és kézzel gombócot formáztam a tésztából. Pici lisztet nekem még kellett hozzá adni, de nem sokat adtam hozzá a tészta lágy maradt. Ezután 1 órára hűtőbe tettem.
Elkészítettem a máktölteléket, ami annyiból áll, hogy a mákot elkevertem a porcukorral, citromhéjjal és annyi - előzőleg felforralt - rizstejjel, amennyit felvesz. Apránként adagoltam a rizstejet, nem szabad hogy folyós legyen.
Egy óra elteltével a tésztagombócot rizslisztezett nyújtólapon, lisztezett nyújtófával kinyújtottam, kiszaggattam egy hullámos szélű formával és nagyon vékonyan, olajjal kikent mini tortaformába helyeztem a linzervirágokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.