2015. március 18., szerda

Paprikáskrumpli bécsi virslivel

Paprikáskrumpli bécsi virslivel 

Ez az az étel ami mindig előhúzható a tarsolyból ha gyorsan kell vacsorát főzni.
A gyerekek is szeretik és mi is. 
Mindig glutén és tejmentes bécsi virslivel készítem, és ha van házi füstölt kolbászunk, abból is teszek bele, de egyéb boltival én bizalmatlan vagyok.



Hozzávalók:

  • 2,5-3 kg krumpli 
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • étolaj
  • Szárika ételízesítő
  • 1 nagyobb paradicsom 
  • 1 egész paprika
  • Dulano bécsi virsli 
A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A vöröshagymát is tisztítom, apróra vágom. 
Az edénybe olajat teszek, rádobom a hagymát, és megdinsztelem. 
Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, átkeverem, majd felöntöm vízzel. Nem kell hogy ellepje teljesen. 
Befűszerezem, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot is. 
Felforralom, majd fedő alatt puhára főzöm. Mikor félkész a krumpli, karikára vágom a virslit és beleteszem, ezzel főzöm készre. 

Jó étvágyat! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése