Ez az az étel ami mindig előhúzható a tarsolyból ha gyorsan kell vacsorát főzni.
A gyerekek is szeretik és mi is.
Mindig glutén és tejmentes bécsi virslivel készítem, és ha van házi füstölt kolbászunk, abból is teszek bele, de egyéb boltival én bizalmatlan vagyok.
Hozzávalók:
- 2,5-3 kg krumpli
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- étolaj
- Szárika ételízesítő
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 egész paprika
- Dulano bécsi virsli
A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A vöröshagymát is tisztítom, apróra vágom.
Az edénybe olajat teszek, rádobom a hagymát, és megdinsztelem.
Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, átkeverem, majd felöntöm vízzel. Nem kell hogy ellepje teljesen.
Befűszerezem, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot is.
Felforralom, majd fedő alatt puhára főzöm. Mikor félkész a krumpli, karikára vágom a virslit és beleteszem, ezzel főzöm készre.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.