A kis gm bagett receptjéből indultam ki, de most egy formában sült kenyeret készítettem. A tészta nem kanalazós, inkább "félkemény" állagú.
Hozzávalók:
- 250 gramm, azaz egy csomag Il Pane di Anna glutén és tejmentes lisztkeverék
- 250 ml kézmeleg víz
- egy csapott mokkáskanál só
- kicsi cukor az élesztőhöz
- 10 gramm friss Budafoki élesztő
- 10 gramm tápiókakeményítő
- 1 ek. burgonyapehely
- 1 evőkanál olaj
Az élesztőt a kicsi cukorral felfuttattam, a lisztet kimértem, a többi szárazanyagot is és összekevertem. Hozzáöntöttem az élesztős vizet, majd kidolgoztam.
Kézzel dolgoztam mert kis adag a tészta, először kanállal összekevertem, majd olajos kézzel hosszúkásra formáztam és belesimítottam az olajjal kikent és rizsliszttel leszórt formába.
A tetejét bevágtam és leszórtam magokkal.
Bevágni kár volt mert úgy reped ahogy szeretne :D
30 fokra előmelegített sütőben 1 órát kelesztettem, majd 195 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Kézzel dolgoztam mert kis adag a tészta, először kanállal összekevertem, majd olajos kézzel hosszúkásra formáztam és belesimítottam az olajjal kikent és rizsliszttel leszórt formába.
A tetejét bevágtam és leszórtam magokkal.
Bevágni kár volt mert úgy reped ahogy szeretne :D
30 fokra előmelegített sütőben 1 órát kelesztettem, majd 195 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.