Az alábbi recept Bettitől származik, innen. :)
Már régóta szerettem volna kipróbálni.
A hétvégéről maradt egy csomó fokhagymás sült husi, gondoltam most akkor gyorsan megsütöm én azt a pitát, meg kell enni a sok husit, hát kapjon új köntöst :) így a gyrost én nem készítettem el külön, végül is adott volt :)
Semmit nem változtattam a tészta receptjén, tökéletes! :)
Hozzávalók:
- 250 gramm Nutri Free Mix Per Pane
- 210 ml langyos víz
- 10 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
A lisztet a sóval összekevertem, az éleszőt a vízzel és a cukorral felfuttattam, hozzáöntöttem a liszthez plusz bele a két kanál olaj és géppel egynemű tésztát dagasztattam.
Ragacsos kicsit de nem kell megijedni.
Enyhén olajos kézzel 6 gombócot formáztam a tésztából és rizslisztes nyújtólapon átpörgettem őket.
Ezután kb. 10 cm-es körökre nyújtottam és sütőpapíros tepsibe tettem.
Letakartam 1 órát hagytam kelni.
Közben a sült húst felcsíkoztam, lilahagymát vágtam fel, uborkát és paradicsomot.
Egy nagy doboz joghurtot kibontottam, egy gerezd fokhagymát belereszeltem és pici oreganot tettem bele, és megsóztam.
A megkelt tésztát 250 fokos sütőbe tettem (fontos a magas hőfok, akkor lesz zsebes) 8 percig sütöttem, majd megfordítottam és még 8 percet sültek.
Kivettem hagytam hűlni. Egy volt amelyik nem púposodott fel, annak a végét levágtam és éles késsel szétfeszítettem. Tökéletes lett úgy :)
A többi végét is levágtam és megtöltöttem :)
Nagyon nagyon finom, próbáljátok ki :)
Hahó!:) Pont a kosárkát sütöm!:)Gratula ehhez a pitához is!:)Kocsisné Erika vagyok:)
VálaszTörlésSzia Erika :) csak most láttam a bejegyzésedet :) :)
Törlés