2015. november 2., hétfő

Pita gluténmentesen

Pita gluténmentesen 





Már régóta szerettem volna kipróbálni.
A hétvégéről maradt egy csomó fokhagymás sült husi, gondoltam most akkor gyorsan megsütöm én azt a pitát, meg kell enni a sok husit, hát kapjon új köntöst :) így a gyrost én nem készítettem el külön, végül is adott volt :)

Semmit nem változtattam a tészta receptjén, tökéletes! :)

Hozzávalók:

  • 250 gramm Nutri Free Mix Per Pane (innen: Egészség Market)
  • 210 ml langyos víz
  • 10 gramm friss Budafoki élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj

A lisztet a sóval összekevertem, az éleszőt a vízzel és a cukorral felfuttattam, hozzáöntöttem a liszthez plusz bele a két kanál olaj és géppel egynemű tésztát dagasztattam. 
Ragacsos kicsit de nem kell megijedni.
Enyhén olajos kézzel 6 gombócot formáztam a tésztából és rizslisztes nyújtólapon átpörgettem őket. 





Ezután kb. 10 cm-es körökre nyújtottam és sütőpapíros tepsibe tettem.
Letakartam 1 órát hagytam kelni. 




Közben a sült húst felcsíkoztam, lilahagymát vágtam fel, uborkát és paradicsomot. 
Egy nagy doboz joghurtot kibontottam, egy gerezd fokhagymát belereszeltem és pici oreganot tettem bele, és megsóztam. 




A megkelt tésztát 250 fokos sütőbe tettem (fontos a magas hőfok, akkor lesz zsebes) 8 percig sütöttem, majd megfordítottam és még 8 percet sültek. 















Kivettem hagytam hűlni. Egy volt amelyik nem púposodott fel, annak a végét levágtam és éles késsel szétfeszítettem. Tökéletes lett úgy :) 

A többi végét is levágtam és megtöltöttem :)




Nagyon nagyon finom, próbáljátok ki :) 




















Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja! 




2 megjegyzés:

  1. Hahó!:) Pont a kosárkát sütöm!:)Gratula ehhez a pitához is!:)Kocsisné Erika vagyok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Erika :) csak most láttam a bejegyzésedet :) :)

      Törlés