Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg Il Pane di anna dolci süteményliszt
- 8 dkg darált mandula (a cirmosan darált, nem a fehér)
- 8 dkg porcukor
- 1 tk vaníliáscukor
- 11 dkg Vitador margarin
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. 5 kanál vízben elkeverve)
- házi eper vagy málnalekvár
- Csokimáz: 6 ek víz, 6 ek cukor, 4 ek kakaópor, és 1 ek kókuszzsír (olvasztott)
A szárazanyagot elkevertem, majd a kockára vágott hideg margarint hozzáadtam, és a gépre bíztam hogy dolgozza össze. A tojáspótlót kikevertem a vízzel és beleöntöttem a lisztes keverékbe. kb. 5 percig dolgozott a dagasztó, mire szép egynemű tésztát kevert az alapanyagokból. Akkor kézzel átgyúrtam és gombócot formáltam belőle, ezt becsomagoltam és betettem a hűtőbe.
Fél órát pihentettem, majd rizslisztes nyújtólapon kinyújtottam és nagyobb karikákat vágtam ki belőle. Egy 2 dl-es pohár is tökéletesen megfelel a célra, jó lesz kiszúrónak.
175 fokos sütőben sütőpapíros tepsiben 14-15 perc alatt megsütöttem.
Amíg hűlt a kisült tészta, elkészítettem a csokimázat:
6 kanál vizet 6 kanál cukorral felforraltam, majd hozzáadtam 4 evőkanál Tutti holland kakaóport, felforraltam simára kevertem kis lángon, majd egy ek. kókuszzsírt kevertem még bele, és kész is volt.
Mikor kihűltek a kis mandulás körök, rákentem a házi eperlekvárt :) és rátettem a párját.
Ezután a csokimázba mártottam és rácsra tettem lecsepegni.
A tetejét kevés tört mogyoróval díszítettem.
Mikor kihűltek a kis mandulás körök, rákentem a házi eperlekvárt :) és rátettem a párját.
Ezután a csokimázba mártottam és rácsra tettem lecsepegni.
A tetejét kevés tört mogyoróval díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.