2015. december 1., kedd

Karácsonyi kókuszgolyó

Karácsonyi kókuszgolyó 
(tej tojás és gluténmentes)







Ezt a kókuszgolyót már többször elkészítettem, az eredetije itt található egy júliusi bejegyzésemben.

A kókuszgolyóhoz először egy kekszalapot kell készíteni, nem feltétlenül szükséges formával kivágni vagy megmintázni, elég nyújtás után felvágni és sütni, mert úgyis darálásra kerül :)

Hozzávalók: 
  • 25 dkg Il Pane di Anna prep. dolci glutén és tejmentes süteményliszt ( innen: Egészség Market )
  • 8 dkg darált fehér mandula (de ha héjas darált van csak, az sem baj)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • kevés bio citromhéj
  • 1 mokkáskanál fele Lucullus mézeskalács fűszer 
  • 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
  • 11 dkg Vitador növényi zsiradék 
A keksz hozzávalóit géppel kikevertettem majd végén kézzel gombóccá gyúrtam és fél órára hűtőbe tettem pihenni. Ezután kinyújtottam kockákra vágtam. 



Sütőpapíros tepsibe tettem és 175 fokos sütőben kb. 15-18 percet sütöttem. 

Hagytam kihűlni, majd egy késes darálóval ledaráltam kekszmorzsának. 

A kókuszgolyó hozzávalói és elkészítése:
  • 250 gramm kész gluténmentes kekszalap
  • 125 gramm LIGA
  • 150 gramm porcukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • kevés frissen facsart narancslé
  • kókuszreszelék

A kekszalapot a többi száraz hozzávalóval és a kockára vágott LiGA-val elkevertem, majd a vaníliakivonattal és narancslével masszává gyúrtam. Golyókat formáltam belőlük, és kókuszreszelékben megforgattam.
Isteni a mézesfűszerrel és a narancslével igazi karácsonyi íz és illat :) 





Sütéseimhez az alapanyagokat az Egészség Market biztosítja. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése