(tej tojás és gluténmentes)
Ezt a kókuszgolyót már többször elkészítettem, az eredetije itt található egy júliusi bejegyzésemben.
A kókuszgolyóhoz először egy kekszalapot kell készíteni, nem feltétlenül szükséges formával kivágni vagy megmintázni, elég nyújtás után felvágni és sütni, mert úgyis darálásra kerül :)
Hozzávalók:
- 25 dkg Il Pane di Anna prep. dolci glutén és tejmentes süteményliszt
- 8 dkg darált fehér mandula (de ha héjas darált van csak, az sem baj)
- 8 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 mokkáskanál fele Lucullus mézeskalács fűszer
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 11 dkg Vitador növényi zsiradék
A keksz hozzávalóit géppel kikevertettem majd végén kézzel gombóccá gyúrtam és fél órára hűtőbe tettem pihenni. Ezután kinyújtottam kockákra vágtam.
Sütőpapíros tepsibe tettem és 175 fokos sütőben kb. 15-18 percet sütöttem.
Hagytam kihűlni, majd egy késes darálóval ledaráltam kekszmorzsának.
A kókuszgolyó hozzávalói és elkészítése:
- 250 gramm kész gluténmentes kekszalap
- 125 gramm LIGA
- 150 gramm porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- kevés frissen facsart narancslé
- kókuszreszelék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.