(tej tojás glutén nélkül)
Hozzávalók:
- 50 dkg Il Pane di Anna prep. Dolci süteményliszt
- 11 evőkanál Joya mandulás rizstej
- 10 dkg LIGA margarin
- 22 dkg méz (innen: http://meztermelo.hu/ )
- 8 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 4 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
- (más liszttel készítve egy mokkáskanál szódabikarbóna szükséges még, ehhez a liszthez nem kell, mert "gyárilag" benne van).
Krém:
- fél liter Joya mandulás rizstej
- 6 evőkanál rizsliszt
- 1 cs. van. cukor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg LIGA
Ezenkívül baracklekvár
Csokimáz:
Csokimáz:
10 kanál vizet összeforralok 10 kanál cukorral, ebbe teszek 8 evőkanál holland kakaóport majd 8 dkg LIGA-t. Hagyom kihűlni.
Elkészítem a krémet először.
A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a rizsliszt. Jó kemény legyen. Félreteszem majd mikor már nem forró beteszem a hűtőbe kihűlni.
A LIGA-t és a porcukrot összekeverem a robotgéppel, majd hozzáadom a rizslisztes keveréket és homogén krémet kevertetek a géppel.
Az egészet beteszem a hűtőbe.
A cukrokat, a mézet a LIGA-t és a rizstejet összemelegítem és felforralom, majd félreteszem, hagyom hűlni.
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem. Majd a hűlt mézes keveréket hozzáöntöm és tésztát dagasztatok.
Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között jó vékonyra kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható.
Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között jó vékonyra kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható.
Mind a négy lapot egyenként 160 fokos sütőben 9 perc alatt megsütöm. Kemény lesz és lapos. Úgy normális :) Majd a krém ha belekerül felpuhul és megvastagszik a tészta.
A kihűlt alsó lapra rákenem a krém harmadát, ráhelyezem a második lapot, aminek az alját megkenem a lekvárral úgy teszem rá a másikra, majd erre jön megint krém, rá a harmadik lap megint lekvárral, arra megint krém, és a negyedik aminek az aljára lekvárt teszek ráborítom a harmadik lapra és a bevonom a tetejét a mázzal. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem. Jó étvágyat!
Megvan a karácsonyi sütim. Köszi. Jövók mėg.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés