2015. december 10., csütörtök

Kakaós mézes gluténmentesen

Kakaós mézes gluténmentesen
(tej tojás glutén nélkül) 




Hozzávalók: 


  • 50 dkg Il Pane di Anna prep. Dolci süteményliszt 
  • 11 evőkanál Joya mandulás rizstej
  • 10 dkg LIGA margarin
  • 22 dkg méz (innen: http://meztermelo.hu/ )
  • 8 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor 
  • 4 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
  • (más liszttel készítve egy mokkáskanál szódabikarbóna szükséges még, ehhez a liszthez nem kell, mert "gyárilag" benne van). 
Krém: 
  • fél liter Joya mandulás rizstej
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 1 cs. van. cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg LIGA
Ezenkívül baracklekvár

 Csokimáz: 

10 kanál vizet összeforralok 10 kanál cukorral, ebbe teszek 8 evőkanál holland kakaóport majd 8 dkg LIGA-t. Hagyom kihűlni. 


Elkészítem a krémet először. 
A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a rizsliszt. Jó kemény legyen. Félreteszem majd mikor már nem forró beteszem a hűtőbe kihűlni. 
A LIGA-t és a porcukrot összekeverem a robotgéppel, majd hozzáadom a rizslisztes keveréket és homogén krémet kevertetek a géppel. 
Az egészet beteszem a hűtőbe. 

A tésztát elkészítem az alábbi módon: 




A cukrokat, a mézet a LIGA-t és a rizstejet összemelegítem és felforralom, majd félreteszem, hagyom hűlni. 
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem. Majd a hűlt mézes keveréket hozzáöntöm és tésztát dagasztatok. 
Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között jó vékonyra kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható. 







Mind a négy lapot egyenként 160 fokos sütőben 9 perc alatt megsütöm. Kemény lesz és lapos. Úgy normális :) Majd a krém ha belekerül felpuhul és megvastagszik a tészta.




A kihűlt alsó lapra rákenem a krém harmadát, ráhelyezem a második lapot, aminek az alját megkenem a lekvárral úgy teszem rá a másikra, majd erre jön megint krém, rá a harmadik lap megint lekvárral, arra megint krém, és a negyedik aminek az aljára lekvárt teszek ráborítom a harmadik lapra és a bevonom a tetejét a mázzal. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem. Jó étvágyat! 












2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.