(glutén-, tej-, tojásmentes)
- 35 dkg Il Pane di Anna gyúrható lisztkeverék
- 20 dkg LIGA margarin
- 12 gr friss Budafoki élesztő
- 1 dl rizstej (én most Joya mandulásat használtam, szépen felfutott benne az élesztő) illetve dagasztáskor még lehet felvesz a tészta 30-40 ml-t nekem most nem kellett, de ha nem annyira lágy lehet még adni hozzá folyadékot)
- 50 g kristálycukor
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor összekeverve, valamint
- 20 dkg baracklekvár
7 kanál vizet 7 csapott evőkanál cukorral felfőzök, ebbe 4 ek. kakaóport elkeverek, és lehúzom a tűzről, belekeverek egy teáskanál kókuszolajat és félreteszem.
Tepsi mérete: 30x25 cm
Elkészítés:
Szokásos módon az élesztőt a langyos rizstejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom, a margarint apró kockákra vágom, és az összes szárazanyagot kimérem, elkeverem, hozzáadom a margarint valamint a felfuttatott élesztőt. Robotgéppel bedagasztatom, ha szükséges adható még hozzá kevés liszt, de csak csínján és apránként.
Amikor szép egynemű volt a tészta, három részre osztottam. Az első tésztagombócot kinyújtottam, nagyon szépen lehet dolgozni vele, nem szakadt, némi rizslisztet szórtam alá, majd feltekertem (azt is gyengén rizsliszteztem) a nyújtófára és a kikent, kilisztezett tepsibe "gurítottam".
Utána megszurkáltam a tetejét villával és előmelegített sütőbe, 180 fokon 30 percig sütöttem, de mindenkinek más a sütője, így inkább úgy írom, hogy addig kell sütni míg szép piros a teteje, de puha, nem szabad túlsütni.
Amikor kihűlt, én a tepsiben hagyom, úgy bevonom csokimázzal és lefedem.
Nagyon finom, puha, ízre is tökéletes, mint a hagyományos búzás zserbó. Nincs különbség :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.