Hozzávalók egy normál méretű házhoz, és kekszekhez:
- 1000 gramm Il Pane di Anna Prep. Dolci süteményliszt
- 200 gramm porcukor
- 20 gramm szódabikarbóna (az eredeti receptem a dupláját írja de a lisztben van szóda, ezért csak ennyit teszek bele)
- 2 púpos kávéskanál Lucullus mézesfűszer keverék
- 44 dkg akácmézet (innen: http://meztermelo.hu/ )
- 15 dkg (+ egy evőkanál még (nem olvasztva) Vitador margarinnal összemelegíteni.
Vigyázat forró lesz!! - majd ezután összevegyíteni őket és robotgéppel kikevertetni. Közben apránként adagoltam még hideg vizet hozzá míg jól gyúrható tésztát nem kaptam kb. 60-70 ml-re volt szükség.
Ezután pihentettem,majd nyújtottam és szaggattam a formával rizslisztezett lapon.
160 fokos sütőben 18 percig sütöttem a lapokat a házikóhoz. Ezt tovább kell sütni mint a kis kalácsokat, mert muszáj hogy tartsa magát ragasztáskor.
Ezután pihentettem,majd nyújtottam és szaggattam a formával rizslisztezett lapon.
160 fokos sütőben 18 percig sütöttem a lapokat a házikóhoz. Ezt tovább kell sütni mint a kis kalácsokat, mert muszáj hogy tartsa magát ragasztáskor.
Az összeállításhoz cukrot olvasztottam és miután teljesen kihűltek ragasztottam. Addig nem szabad hozzányúlni a lapokhoz míg ki nem hűlnek. Utána ragasztható. Majd ezután díszítettem dr. oetker cukormázzal.
A mézesekhez kis formákat vettem elő és rizslisztezés nélküli nyújtólapon nyújtottam, szaggattam és 165 fokos sütőben 10 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.