Két éve mióta diétázom, azóta szeretném ezeket a háromszögeket elkészíteni, pontosabban ezt, innen a Farkasélet blogról. :) . Ma pizzát sütöttem és a felét beáldoztam :) kipróbáltam a saját pizzatésztámmal, ha már úgyis be volt dagasztva a tészta.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 250 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 210-220 ml víz
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 3 gramm só
- egy csapot mk. cukor
- 12 gramm friss Budafoki élesztő
- Alnatura bio paradicsompüré
- reszelt sajt vagy Violife
- apróra vágott lilahagyma
- apróra vágott sonka, vagy feketeerdő füstölt sonka
- vagy: kolbász, hagyma, paprika, szalonna ki mit szeret :)
A szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, addig a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztatni. Hozzáadom a 4 evőkanál olajat is szép apránként. Amikor már homogén a tészta, olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig míg elválik az edény falától.
Hagytam negyven percet kelni, majd rizslisztes nyújtólapon kinyújtottam kb. 3 mm vastagságúra, megkentem paradicsompürével, apróra vágott füstölt feketeerdő sonkával, és leszórtam reszelt sajttal. A négy szélét behajtottam, majd hosszában feltekertem. Nem egyszerű a művelet, mert nagyon puha a tészta.
Háromszögekre vágtam, sütőpapíros tepsibe tettem, és lekentem olajjal. 20 percig sütöttem 185 fokos sütőben, majd reszelt sajtot tettem rá, és még 15 percig sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.