Az alábbi recept eredetijét itt, BAB blogján láttam.
Nagyon tetszett ez a formás péksütemény, sajnos, én kefírt nem ehetek, úgyhogy nem is gondolkoztam, a jól bevált kiflitésztát használtam az eredeti helyett, és abból formáztam meg.
Hozzávalók 9 db csavarthoz:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál Naturbit burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 8-9 gr fiber husk (porított útifűmaghéj)
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- 1 kanál kókuszzsír a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 9 gombócra osztottam.
Kinyújtottam hosszú vékonyra és félbehajtottam, majd megcsavartam.
Sütőpapíros tepsibe tettem, és 30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem.
Ezután átkentem fokhagymás olajjal a tetejüket, leszórtam szezámmaggal, és 185 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.