Kakaós csiga glutén tej tojásmentesen 4.
A bádeni kiflinél már bizonyított a "Rozi kifli" tészta, kicsit átalakítva, a jól bevált édes kelt tésztám segédanyagaival :) így most ehhez a csigához is ezt használtam.
Ebből a mennyiségből egy nagy gáztepsi adag kijött nekem.
A bádeni kiflinél már bizonyított a "Rozi kifli" tészta, kicsit átalakítva, a jól bevált édes kelt tésztám segédanyagaival :) így most ehhez a csigához is ezt használtam.
Ebből a mennyiségből egy nagy gáztepsi adag kijött nekem.
Írom a hozzávalókat:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It liszt és 6 dkg Beiker liszt
- 10 gramm Fiber Husk
- 20 gramm friss Budafoki élesztő+ kevés cukor a felfuttatáshoz
- 300 ml víz (ez lehet fele tej is, én most csak vizet tettem bele)
- 4 ek (olvasztott) kókuszzsír
- 2 csapott ek. cukor
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 1 dl cukor
- 2 csapott ek. holland kakaóporral elkeverve
- kókuszolaj
Az élesztőt felfuttattam a meleg vízben kevés cukorral. Amíg az élesztő dolgozott, kimértem a szárazanyagokat és összekevertem. Ezután hozzáadtam a lisztes keverékhez az élesztőt, a vaníliakivonatot és dagasztógéppel elkezdtem kidolgoztatni. Menet közben apránként hozzáadtam a kókuszolajat is. Most kellett nekem még egy csapott kanál NF liszt a formázáskor, de egy nagyon lágy jó tésztát kaptam.
A tésztát nem kelesztettem elő, hanem a dagasztás után rögtön egy szilikonos nyújtólapra tettem, amit vékonyan leolajoztam.
A tésztát nem kelesztettem elő, hanem a dagasztás után rögtön egy szilikonos nyújtólapra tettem, amit vékonyan leolajoztam.
Utána sütőpapírra helyeztem a csigákat.
és 30 fokra előmelegített sütőben 1 órát hagytam kelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.