Az alábbi, nagyon finom, puha, igazi jó kifli receptjét Bettinél találtam, itt olvashatjátok Betti blogbejegyzésében. Nekem nem lett annyira szép mint Bettinek, de tényleg nagyon jóízű :)
Eredetije Fülöp Rozitól származik, ezért adtam neki a címben szereplő elnevezést. :)
Nem használhatok Schar B mix lisztet, ezért én azt Schar Mix It liszttel helyettesítettem, és 1 evőkanál burgonyapelyhet adtam még a tésztához.
Kicsit kevesebb élesztőt használtam mert így is nagyon nagyra nőttek :) A fokhagyma miatt pedig nagyon ízes és illatos :)
Nagyon finom, puha kiflik lesznek a tésztából, másnap is tökéletes, ajánlom mindenképpen kipróbálásra!! :)
Hozzávalók 12 db nagyobb kiflihez:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 6 gr fiber husk
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- 1 gerezd pucolt tisztított, áttört fokhagyma és 1 kanál kókuszzsír a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Ezután olajos kézzel gombócot formáltam és olajos szilikonos nyújtólapon kör alakúra nyújtottam.
Cikkekre vágtam, lekentem a fokhagymás olajjal és feltekertem.
30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem, lekentem kókuszolajjal megint, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.