A jól bevált kiflitésztából készültek ezek a császárzsemlék :) és a két kis fonat.
A császárzsemle formázásán még mindig van mit gyakorolni azért, egy kis segítség, ha nektek sem olyan egyszerű: Limara Péksége: császárzsemle formázása
Hozzávalók 12 db zsemléhez:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 10 gr fiber husk
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- 1 kanál kókuszzsír a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 12 gombócra osztottam, majd a linken látottak alapján megformáztam a császárzsemléket.
Sütőpapíros tepsibe tettem, és 30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem.
Ezután átkentem fokhagymás olajjal a tetejüket és 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.