2015. május 20., szerda

Gluténmentes császárzsemle

Gluténmentes császárzsemle 




A jól bevált kiflitésztából készültek ezek a császárzsemlék :) és a két kis fonat.
A császárzsemle formázásán még mindig van mit gyakorolni azért, egy kis segítség, ha nektek sem olyan egyszerű: Limara Péksége: császárzsemle formázása



Hozzávalók 12 db zsemléhez:

  • 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely 
  • 20 gramm friss Budafoki élesztő
  • 1 kk cukor
  • 10 gr fiber husk
  • 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 300 ml víz 
  • 1  kanál kókuszzsír a kenéshez 

Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem. 
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.


Olajos kézzel 12 gombócra osztottam, majd a linken látottak alapján megformáztam a császárzsemléket.




Sütőpapíros tepsibe tettem, és 30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem. 




Ezután átkentem fokhagymás olajjal a tetejüket és 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése