2015. május 11., hétfő

Pogácsa tej tojás és gluténmentesen

Pogácsa tej tojás és gluténmentesen


Az előző blogbejegyzésben közzétett recept annyira bevált nálunk, hogy ugyanabból a tésztából kis pogácsákat szaggattam tegnap. 



A receptet itt olvashatjátok:
Rozi gluténmentes kiflije

Hozzávalók:
két gáztepsi pogácsához
  • 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely 
  • 20 gramm friss Budafoki élesztő
  • 1 kk cukor
  • 10 gr fiber husk
  • 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 300 ml víz
  • 1 gerezd pucolt tisztított, áttört fokhagyma és 1 kanál kókuszzsír a kenéshez 

Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem. 
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.

Kinyújtottam, lekentem a fokhagymás olajjal, majd hajtogattam. 

Újra nyújtottam, a tetejét bevágtam, és a legkisebb szaggatóval kiszaggattam a pogikat.




30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem.



A tetejüket gyengén lekentem, leszórtam szezámmaggal, majd 20 perc alatt 175 fokon megsütöttem. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése