Az előző blogbejegyzésben közzétett recept annyira bevált nálunk, hogy ugyanabból a tésztából kis pogácsákat szaggattam tegnap.
A receptet itt olvashatjátok:
Rozi gluténmentes kiflije
Hozzávalók:
két gáztepsi pogácsához
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 10 gr fiber husk
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 300 ml víz
- 1 gerezd pucolt tisztított, áttört fokhagyma és 1 kanál kókuszzsír a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Kinyújtottam, lekentem a fokhagymás olajjal, majd hajtogattam.
Újra nyújtottam, a tetejét bevágtam, és a legkisebb szaggatóval kiszaggattam a pogikat.
30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem.
A tetejüket gyengén lekentem, leszórtam szezámmaggal, majd 20 perc alatt 175 fokon megsütöttem.
Kinyújtottam, lekentem a fokhagymás olajjal, majd hajtogattam.
Újra nyújtottam, a tetejét bevágtam, és a legkisebb szaggatóval kiszaggattam a pogikat.
30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem.
A tetejüket gyengén lekentem, leszórtam szezámmaggal, majd 20 perc alatt 175 fokon megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.