Málnás pohárkrém
(glutén tej és tojásmentes recept)
Kipróbáltam málnával és saját sütésű babapiskótával is a pohárkrémet, nagyon finom lett :)
Hozzávalók:
- saját készítésű babapiskóta (tojásmentes) melynek a receptje a linken elérhető
- 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 1 csomag dr. Oetker epres vagy puncs pudingpor
- 6 csapott evőkanál cukor
- 1 liter Joya mandulás rizstej
Az eperzseléhez:
- 30 dkg málna
- 3 csapott ek cukor, vagy ízlés szerint
Elkészítés:
A málnát megmostam, és a cukorral felfőztem, majd egy nagyobb lyukú szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek a zselébe. Ezután félretettem.
100-100 ml tejet kimértem két kis tálba, belemértem a cukrot és a pudingporokat. Kikevertem alaposan, közben két edényben 400-400 ml tejet felforraltam. Beleöntöttem külön-külön a pudingporokat és a szokásos módon pudingot főztem.
Az előkészített négy desszertespohár aljába beletettem a málnazselét, arra rákanalaztam a vaníliapudingot. Erre az apróra tört babapiskótát, majd a puncspudingot. A tetejére még egy kis málna került és babapiskóta is díszítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.