2016. április 26., kedd

Gluténmentes fahéjas keksz

Gluténmentes fahéjas keksz 
(gluténmentes laktózmentes, tojásmentes)




Hozzávalók: 
  • 25 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
  • 8 dkg  mandulaliszt 
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • kevés bio citromhéj
  • 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
  • 12,5 dkg laktózmentes vaj 
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj

A szárazanyagokat kimértem hozzáadtam a fahéjat is, összekevertem, majd beletettem a felkockázott vajat és a géppel dagasztatni kezdtem. Beleöntöttem a tojáspótlót és addig dagasztattam míg egynemű tésztát nem kaptam. Akkor kézzel gombócot gyúrtam. 

Ezután nyújtólapon kinyújtottam, kivágtam a keksz kiszúróval és sütőpapíros tepsibe tettem őket. 




175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sülnek. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése