Nagyon finom pudingos epres pohárkrémet készítettem, amelynek alapötletét innen, Veronika blogjáról vettem.
Írom, én hogyan készítettem:
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 1 csomag Schar babapiskóta kis darabokra törve, vagy saját készítésű babapiskóta (tojásmentes)
- 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 1 csomag dr. Oetker epres vagy puncs pudingpor
- 6 csapott evőkanál cukor
- 1 liter Joya mandulás rizstej
Az eperzseléhez:
- 50 dkg eper
- 3 csapott ek cukor
A tetejére: lapmandula pirítva
Elkészítés:
Az epret megmostam, feldaraboltam és a cukorral felfőztem, majd félretettem.
100-100 ml tejet kimértem két kis tálba, belemértem a cukrot és a pudingporokat. Kikevertem alaposan, közben két edényben 400-400 ml tejet felforraltam. Beleöntöttem külön-külön a pudingporokat és a szokásos módon pudingot főztem.
Az előkészített négy desszertespohár aljába beletettem az eperzselét, arra rákanalaztam a vaníliapudingot. Erre a kekszet, majd a puncspudingot. A tetejére még egy kis eperzselé került és babapiskóta is, és pirítottam egy kevés mandulát, azzal szórtam meg, majd eperrel díszítettem.
Kicsit vártam hogy hűljön, ezután hűtőbe tettem, kb. 2 óra alatt nagyon jól összeérnek az ízek, ezután tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.