(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Van egy finom vaníliás sült tejberizs receptem a blogon, az alapján, de kihagyva a pudingot, készítettem ezt a finom gyümölcsrizst :)
Hozzávalók (8 adag):
- 25 dkg rizs
- 6 dl víz
- csipet só
- 5 dl Joya mandulás rizstej
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 7 dkg méz
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az eperszószhoz: 50 dkg (nettóban) eper és 5 csapott evőkanál cukor
A rizst megmostam és a vízzel, csipet sóval feltettem főni.
Mikor már majdnem elforrta a levét, akkor adtam hozzá a cukrot, a mézet, a citromhéjat, a vaníliáscukrot, felforraltam a tejjel, majd kis lángon kavargatva főztem kb. 10 percet. Utána lefedtem és hagytam állni, hogy a tejet magába szívja.
Nem kell aggódni, ilyenkor még kicsit laza, de kb. negyedóra állás után nagyon szépen beszívja a tejet a rizs.
Míg a tejberizs "pihent", megcsináltam az eperszószt: az epret megmostam, daraboltam, a cukorral feltettem főni és mikor már szépen kiforrta a levét, félretettem. Nem kell sokáig főzni, maradjon darabos az eper. :)
A kész tejberizst kis üvegtálkákban, eperszósszal rétegezve tálaltam.
Nem kell aggódni, ilyenkor még kicsit laza, de kb. negyedóra állás után nagyon szépen beszívja a tejet a rizs.
A kész tejberizst kis üvegtálkákban, eperszósszal rétegezve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.