A klasszikus tejberizs, ami alapból gluténmentes, de nálam tejmentes is :)
Hozzávalók négy fő részére:
- 25 dkg rizs
- 6 dl víz
- csipet só
- 5 dl Joya mandulás rizstej
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 7 dkg méz
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére kakaópor, fahéj
A rizst megmostam és a vízzel, csipet sóval feltettem főni.
Mikor már majdnem elforrta a levét, akkor adtam hozzá a cukrot, a mézet, a citromhéjat, a vaníliáscukrot, felforraltam a tejjel, majd kis lángon kavargatva főztem kb. 10 percet.
Utána lefedtem és hagytam állni, hogy a tejet magába szívja.
Nem kell aggódni, ilyenkor még kicsit laza, de kb. negyedóra állás után nagyon szépen beszívja a tejet a rizs.
Amint elkészült, melegen kakaóval szórva tálaljuk (vagy fahéjasan :) )
Utána lefedtem és hagytam állni, hogy a tejet magába szívja.
Nem kell aggódni, ilyenkor még kicsit laza, de kb. negyedóra állás után nagyon szépen beszívja a tejet a rizs.
Amint elkészült, melegen kakaóval szórva tálaljuk (vagy fahéjasan :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.