Sajtos bagett gluténmentesen
Hozzávalók 6 db bagetthez:
- 250 gramm Il Pane di anna nyújható kenyérliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 12 gramm friss budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 3 gr só
- 225 ml víz
- 1 kanál olaj
- kb. 150 gr trappista sajt reszelve (ennek a felét a tésztába tettem, másik felét a tetejükre).
Az élesztőt a cukros kézmeleg vízben felfuttattam, a sót a lisztet a burgonyapelyhet összekevertem, hozzáadtam a vizet, keverni kezdtem egy kanál segítségével, majd beletettem az olajat is.
Homogén masszává kevertem, sűrű ragacsos tészta lesz belőle.
A szilikonos nyújtólapot gyengén leolajoztam és elkentem az olajat, nem sokat, csak annyit, hogy a tészta keveset fel tudjon venni, amennyivel szép gömbölyűre formázom.
Enyhén olajos kézzel 6 gombócot gyártottam, majd egyenként kilapítottam, leszórtam reszelt sajttal, és a képen látható módon feltekertem. Ezután még sodortam rajta majd sütőpapíros bagettsütőrácsra tettem, leolajoztam, és 30 fokos sütőben 1 órát kelesztettem.
Ezután megint lekentem olajjal a tetejüket majd 30 perc alatt 185 fokos sütőben középső rácson készre sütöttem. A sütés vége előtt 10 perccel megszórtam reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.