(glutén-tejmentes)
Az egyik közösségi oldalon lévő gluténmentes csoportban hetek óta egyre másra tűnnek fel a chia pudingos fotók. Gondoltam itt az idő, akkor kipróbálom én is, úgyhogy tegnap vettem is egy csomag chia magot. :)
Azt mondják nagyon jótékony hatással van a szervezetre, akkor nem veszíthetünk vele ha esszük :)
Finom, úgyhogy fogok még készíteni. :)
Ezt a receptet vettem alapul innen.
Kicsit kiegészítettem, és én fél adagot csináltam, bár a méz mennyiségét nem feleztem, mivel a chia mag egy nem túl ízes cucc önmagában.
Joya mandulás rizstejjel készítettem, mert a régebben vásárolt, ám de még kipróbálásra váró DM-es kókusztej annyira rossz volt, hogy kiporlasztottam. Soha többet...nehogy vegyetek! :)
No írom hogyan készítettem:
Hozzávalók:
- 10 gramm fekete chia mag
- 100 ml Joya mandulás rizstej
- 1 csepp tiszta vaníliakivonat ( nem kell több belőle mert koncentrátum - ha nincs otthon, vaníliarudból picit ki kell szedni és a tejbe belekeverni)
- kevés reszelt citromhéj
- 1 tk akácméz
- 15 gramm kókuszreszelék
- eper, banán, és lapmandula
A tejet a mézzel elkevertem, belecseppentettem a vaníliát, a citromhéjat, hozzáadtam a chia magot és alaposan összekevertem. Fél órára hűtőbe tettem, majd kivettem megint átkevertem, hozzáadtam a kókuszt is, visszatettem a hűtőbe és hagytam egy éjszakát állni.
Másnap reggelre szépen bezselésedett.
Ekkor felvágtam a gyümölcsöt, egy pohár aljára tettem belőle és rákanalaztam a pudingot.
A tetejére még egy jó adag gyümölcsöt tettem és a lapmandulát.
Jó étvágyat!
Végtelenül egyszerű és egészséges :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.